Mød tech-professoren, techplomatiet og Googles politiske chef

Mød tech-professoren, techplomatiet og Googles politiske chef

Digitale supermagter? Mød en tech-professor, en tech-ambassadør og Googles politiske chef til en dialog om internet-virksomheders rolle i samfundet.

Tech-giganter – globale IT-virksomheder som Google, Apple og Facebook – fylder meget i vores dagligdag, i medierne og i politiske diskussioner. Vi har længe set dem som bærere af lysende demokratiske fremtidsmuligheder. Vi har delt vores allerinderste på deres tjenester og givet deres produkter til vores børn. Uden at vide ret meget om dem og deres forretningsmodeller. Samtidig er det blevet åbenlyst, at tech-giganterne dominerer ikke bare markeder, men også andre områder som viden og politik. Sager om skatteunddragelse, datalæk og manipulerede valg fylder overskrifterne, og vi ser en nedsmeltning af den tillid og begejstring, der før strømmede i de digitale netværk.

Men internettet, digitale teknologier og data en uløselig del af vores hverdag og globaliserede virkelighed, og vi må finde måder at diskutere, hvilken rolle de vil og bør spille i vores samfund. Disse dialoger kan tage mange former, og som noget nyt har Danmark etableret et ’techplomati’ med ambassadører udstationeret i IT-højborge som Silicon Valley og Beijing. Samtidig engagerer internet-virksomheder sig i flere offentlige debatter og må forholde sig til et øget fokus på deres interne affærer.

Dette arrangement tilbyder et sjældent blik ind i Google og det danske ’techplomati’ og giver mulighed for at diskutere spørgsmål som:

Hvordan får vi internet-virksomheder i tale og opnår en dialog, der skaber åbenhed og tillid?
Hvordan skaber vi tydeligere spilleregler for tech-giganter og deres samfundsmæssige ansvar?
Hvordan balancerer vi teknologiske og samfundsmæssige ambitioner?
Hvilke forskelle er der mellem tech-giganter, og hvorfor er de nuancer vigtige at få øje på?

Oplev professor (mso) ved CBS, Mikkel Flyverbom, der forsker i digitale transformationer i samtale med Christine Sørensen, politisk chef for Google Danmark og Nikolaj Juncher Wædegaard, sekretariatschef og stedfortræder for Danmarks tech-ambassadør, Udenrigsministeriet.

Arrangementet afholdes i regi af CBS’ Business in Society-forskningsplatform Transformations. Efterfølgende vil der være fredagsøl.

Tilmeld dig arrangementet her

Kort og godt

e CBS – Kilen, Kilevej 14 A/B, Lokale: Ks43, 2000 Frederiksberg
g fredag 20/4 14:00-15:00

Emner:

Kultur og Samfund, Teknologi og Innovation

Format:

Foredrag

Målgruppe:

Voksne, Unge

Region:

Sjælland