Hvorfor et bæredygtigt samfund?

Hvorfor et bæredygtigt samfund?

Foredrag i CSR og bæredygtighed danner baggrund for to dages Ungdoms Science Parlament, hvor grupper af unge arbejder med temaet: Fire dimensioner af bæredygtighed - og teknologi.

Foredraget af lektor på Via-erhverv Trine Mønsted Nielsen giver inspiration til, hvordan en aktiv indsats kan medvirke til, at bæredygtighed bliver en drivkraft for forretningsudvikling.

Måske skaber det også værdi for dig? Bæredygtighed og Corporate Social Responsibility (CSR) spiller en efterhåneden betydelig rolle for os - både som enkeltindivider, i virksomheder og samfundet - det giver mening på mange planer. Men hvad betyder det mere konkret i en virksomhed? Hvordan kan bæredygtighed hjælpe, understøtte og udvikle forretningen?

Der er potentiale i for eksempel at reducere energiforbruget, minimere skadelige kemikalier i produkter, optimere ressourceforbruget og undgå børnearbejde. Det har betydning for konkurrenceevnen.

Foredraget baserer sig på nogle af de nyeste informationer om emnet - blandt andet konklusionerne fra en undersøgelse af små- og mellemstore virksomheders arbejde med bæredygtighed som en del af deres forretningsudvikling, som formildet i rapporten "En rejse i hverdagen: De små skridt."

De følgende foredrag og dialogaktiviteter i Ungdoms Science Parlamentet foregår på Alsion og på byens 5 ungdomsuddannelser.

 

Kort og godt

e SDU Sønderborg, Alsion 2 6400 Sønderborg - lokale U101
g mandag 24/4 10:00-11:00

Emner:

Kultur og Samfund, Naturvidenskab, Teknologi og Innovation

Format:

Foredrag

Målgruppe:

Voksne, Unge, Skoleklasser

Region:

Syddanmark

Partnere:

House of Science Sønderborg, Syddansk Universitet