Importerede foredrag

Foredrag importerede fra den gamle version af sitet.
Designermus – designermenneske

Fremstilling af genetisk modificerede og klonede pattedyr er næsten hverdagskost i moderne biovidenskab. Men nu har nye og relativ nemme metoder gjort det mulig seriøst at overveje genmodifikation i mennesker. Faktisk påstår en kinesisk forsker, at han har gjort netop det i to piger, som blev født i efteråret 2018.

Kan enzymer redde menneskeheden?

Vores storforbrug af energi, vand og materialer står højt på den globale dagsorden som et stort problem. Derfor skal der findes nogle løsninger. Her er enzymer en del af svaret.

En verden af matematik

Matematik indgår på flere planer i beskrivelsen af vores omverden, og ikke mindst geometriske former er iøjnefaldende.

Løgstrup som moralfilosof

Den danske teolog og filosof K.E. Løgstrup ses af mange som én af de mest originale og betydningsfulde danske tænkere siden Søren Kierkegaard, mens andre er stærkt kritiske.

Liv i Universet

Hvem har ikke stillet spørgsmålet: Mon der findes liv andre steder i universet? Kom og hør om de helt store spørgsmål, når Ib Lundgaard Rasmussen fra DTU Space inviterer på en rejse til universets fjerneste afkroge.

Sund fitness – motion som medicin

Fysisk aktivitet er effektiv medicin, og fitness er en effektiv og målrettet fysisk aktivitet. Men hvad er fitness og sund fitness? Hvad er usund fitness? Hvor finder man sund fitness og den sundeste fitness?

'Fåretyverier'

'Fåretyveri' eller 'Sheep Stealing' er en overskrift, en kendt indisk kirkehistoriker har brugt til at tematisere, hvordan forskellige kristne missioner i Assam gik på hugst hos hinanden, i stedet for at omvende indfødte folk, hinduer og muslimer til kristendommen. Men var det virkelig så simpelt?

Er det bare Catalonien, der er gået i selvsving, eller er det faktisk hele Spanien?

En ulovlig folkeafstemning om uafhængighed i den spanske region Catalonien sendte Spanien ud i den værste indenrigspolitiske krise sinde Franco. Konflikten fremstilles ofte forenklet i danske medier som en strid mellem et Catalonien, der vil være selvstændigt og et Spanien, som holder fast i Spaniens enhed. Men det er langt fra hele sandheden.

Musik eller lydkunst?

I et kvart århundrede har begrebet lydkunst vundet stigende udbredelse. Men hvad er forskellen på musik og lydkunst?