Alle elsker sundhed

Alle elsker sundhed

Medierne efterspørger sundhedseksperter – i Go’morgen Danmark, nyhedsudsendelser og aviser. Vi bombarderes med gode råd om sundhed, kost og motion fra ’eksperter’ i kogebøger, fitnesscentre, på Facebook m.m. Nyhedsmedierne fokuserer i stigende grad på forbruger- og livsstilsinformationer: ’Sådan får du en sund livsstil’ og ’Flad mave på 5 min’. Alle har efterhånden en mening om sundhed, træning og kost, men hvem er alle sundhedseksperterne egentlig, og hvad vil de gerne opnå?

Med eksempler fra medierne og hverdagen skal vi diskutere sundhed, og hvordan man som almindelig borger og forbruger kan navigere i en verden med et hæsblæsende flow af informationer via sociale medier, reklamer, tv-programmer osv.

Foredraget tager udgangspunkt i samfundets fokus på sundhed, og Jane Morthorst inddrager sin forskning og undervisning i miljøfremmede stoffer og videnskabsformidling. Jane er biolog, forsker, underviser, idrætsentusiast og ’ekspert’, der beskæftiger sig med samfundsdebatten om sundhed og uddannelse.

Kort og godt

Kan bookes

g mandag 24/4 aften (2017)
g tirsdag 25/4 aften (2017)
g onsdag 26/4 eftermiddag (2017)
g torsdag 27/4 eftermiddag (2017)
g torsdag 27/4 aften (2017)
g fredag 28/4 eftermiddag (2017)

Kan bookes i

Hovedstaden
Sjælland
Syddanmark
Midtjylland

Teknisk udstyr

Projektor

Emne

Kultur og Samfund
Naturvidenskab
Krop og Sundhed

Målgruppe

Voksne
Unge

Varighed

60-75 min.

Forsker

Jane Ebsen Morthorst

Ansættelsessted

Syddansk Universitet

Titel

adjunkt, ph.d.