Indbakke - tilføjede foredrag og begivenheder

Her lander foredrag og begivenheder som brugerne indsender.
Leadership and Gestalt Communication

The lecture will be about leadership and mutual communication. It will provide information about how leadership style and communication can be improved.

Kreativitet i organisationen

Foredraget 'kreativitet i organisationen' afholdes på baggrund af et forsknings- og udviklingsprojekt ved IBA Erhvervsakademi i Kolding.

Fra Vikinger til Hvider

Hvordan kan vi på baggrund af det arkæologiske materiale forstå overgangen fra vikingesamfund til en begyndende central magt? Det vil arkæolog og PhD-stipendiat Trine Borake belyse i dette foredrag.

Verden indhyllet i radioaktivitet og stråling

Radioaktivitet er overalt omkring os: I vores vand, luft og jord, ja sågar inde i kroppen. Radioaktivitet er en naturlig del af alle menneskers liv, men de færreste ved, hvad det egentlig er for en størrelse. Det skal der laves om på.

Au pairer er også mænd

I dette foredrag præsenteres resultater af sammenligninger mellem kvinders og mænds erfaringer med au pair-opholdet, og vi kommer blandt andet ind på områder som fritid og fællesskaber.

Motionsfodbold

Har du hørt om fodboldfitness eller motionsfodbold? Har du hørt, at det er effektivt til at forbedre kondition, blodtryk og mindske fedtprocent?

Den kunstige lunge

Hvorfor begynder man at hoste, når man trækker vejret i beskidt luft? En af grundene kan være, at det væskelag, som dækker den dybeste del af lungerne, bliver beskadiget. Det kan vi teste med den kunstige lunge.

Den Grønne Revolution

Foredraget handler kort sagt om, hvordan alger og bioteknologi kan være et bæredygtigt alternativ i industriel produktion af plastik, energi og medicin og derigennem være med til at redde verden.

Kulturøkologi

Hvad gør et kulturliv bæredygtigt? Foredraget præsenterer aktuel forskning i kulturøkologi og forklarer, hvordan komplekse forbindelser mellem kulturorganisationer gør kultur bæredygtig.

Ældrelitteratur og livslange liv

Skønlitteratur om at blive ældre, nogle gange meget gammel, er en af samtidslitteraturens megatrends både herhjemme og internationalt. Foredraget beskriver de mange nye romaner om alderdommen og giver et indblik i, hvordan litteraturen forestiller sig nye måder at leve livet på i dets sidste lange fase.

Hvordan bliver man forsker?

Da jeg var en ung pige, lå det ikke i kortene, at jeg skulle blive forsker. Jeg kom fra en familie med korte uddannelser, jeg var genert og scorede ikke topkarakterer i folkeskolen. Men jeg blev forsker alligevel.