Hvem kigger med, når du kigger på din skærm?

Hvem kigger med, når du kigger på din skærm?

Hvad er brugerdata egentlig? Hvordan skabes og indsamles de online? Og hvad bliver de brugt til? Det er nogle af tidens helt aktuelle spørgsmål, og de besvares i dette foredrag.

Alt det, vi gør med online-teknologier, efterlader digitale spor – og disse spor indsamles, registreres og analyseres. I dette foredrag fortæller jeg, hvordan små og store teknologi-firmaer kan indsamle brugerdata, hvad der kan være (og ikke være) i disse data, og hvad de kan bruges til. For kan Facebook-data for eksempel være afgørende for, hvem der bliver USAs næste præsident? Eller for hvilken tandpasta du køber?

Denne type spørgsmål har fyldt meget i de senere år, og de bliver næppe mindre aktuelle i fremtiden. Tværtimod. I takt med den øgede digitalisering bliver det vigtigere og vigtigere for borgere og forbrugere at kunne forholde sig til, hvad der sker med deres data – både på et abstrakt og på et konkret niveau.

Hvis der er interesse for det, kan foredraget afsluttes med en kort introduktion til, hvordan man kan begrænse andres adgang til ens egne brugerdata.

Kort og godt

Kan bookes

onsdag 24/4 formiddag (2019)
onsdag 24/4 eftermiddag (2019)
fredag 26/4 formiddag (2019)
mandag 29/4 formiddag (2019)
mandag 29/4 eftermiddag (2019)
tirsdag 30/4 formiddag (2019)
tirsdag 30/4 eftermiddag (2019)

Kan bookes i

Hovedstaden
Sjælland

Teknisk udstyr

Projektor + HDMi- eller VGA-forbindelse

Emne

Kultur og Samfund
Teknologi og Innovation

Målgruppe

Voksne
Unge
Skoleklasser

Varighed

30 minutter foredrag + 25 minutter diskussion/spørgsmål

Forsker

Aske Kammer

Ansættelsessted

IT-Universitetet i København

Titel

Lektor