Iran 40 år efter revolutionen

Iran 40 år efter revolutionen

Iran spiller en umådelig stor rolle i storpolitik. Ja, der går nærmest ikke en dag, uden vi hører om Iran i nyhederne. Men hvor meget ved vi egentlig om det land, der ofte omtales som nøglen til Mellemøstens fremtid?

I disse dage er det 40 år siden, at en revolution overraskede observatører og efterretningstjenester overalt i verden. Med ayatollah Khomeini i spidsen væltede en bred bevægelse den herskende monark i Iran, Mohammad-Reza Shah, og etablerede en islamisk republik. Men hvor er Iran på vej hen i dag? 

For at forstå iranerne - både folket og deres magthavere - skal man kende til den verdenshistorisk vigtige iranske revolution, der netop i år fejres med et 40-års jubilæum.

Vi kigger på revolutionen og dens arv i nutidens Iran: Blandt de unge, der kæmper for mere frihed og blandt magthaverne, der kæmper for uafhængighed fra Vesten.

I dette foredrag vil lektor Rasmus Chr. Elling - med 25 års forskning i og om Iran bag sig - fortælle om et land, der på én gang spiller en umådelig stor rolle, og samtidig er relativt uudforsket og ofte bliver fejlfortolket. Rasmus Chr. Elling er aktuel med bogen 'Irans Moderne Historie', der udkommer 23. april 2019 på Gyldendal.

Foto: Shutterstock

Kort og godt

Kan bookes

onsdag 24/4 aften (2019)
tirsdag 30/4 aften (2019)

Kan bookes i

Hele landet

Teknisk udstyr

Projektor (jeg medbringer selv computer og kabler)

Emne

Kultur og Samfund

Målgruppe

Voksne

Varighed

1-2 timer

Forsker

Rasmus Chr. Elling

Ansættelsessted

Københavns Universitet

Titel

Lektor