Videnskaben bag knasende og sprøde vandmands-chips

Videnskaben bag knasende og sprøde vandmands-chips

Kan man virkelig spise vandmand? Ja, det kan man! Tag med på en rejse ind i naturvidenskaben bag det at forvandle vandmænd til en sprød delikatesse, og udfordre din egen smagssans undervejs.

Fremtidens mad skal ikke kun være sund og bæredygtig, men skal også være velsmagende. I takt med at jordens befolkning vokser, bliver det mere og mere nødvendigt at se os omkring efter nye næringskilder. Vandmænd er en uudnyttet ressource fra havet, men de fleste forbinder dem med et ulækkert slimet dyr på stranden, der ikke ligefrem indbyder til at blive spist. Hvorfor så overhovedet spise vandmænd?

Vandmandsbestandene er i vækst i modsætning til fleste af de fisk vi spiser og kan være en medvirkende årsag til uorden i økosystemer. Så hvorfor ikke spise os ud af problemerne og gøre dem delikate på samme tid? Tag med på en rejse ind i naturvidenskaben bag det at forvandle vandmænd til en sprød delikatesse, og udfordre din egen smagssans undervejs.

Kort og godt

Kan bookes

onsdag 24/4 formiddag (2019)
torsdag 25/4 formiddag (2019)
mandag 29/4 eftermiddag (2019)
tirsdag 30/4 formiddag (2019)

Kan bookes i

Syddanmark

Teknisk udstyr

Udstyr til at vise en præsentation i powerpoint

Emne

Naturvidenskab
Teknologi og Innovation

Målgruppe

Børn
Voksne
Unge
Skoleklasser

Varighed

1 time

Forsker

Mie Thorborg Pedersen

Ansættelsessted

SDU TEK, KBM

Titel

PhD studerende