For bibliotekerne

Her kan du læse mere, hvis du er interesseret i at høre, hvordan du bestiller formidlingskasser til dit bibliotek.

Bemærk: Der er lukket for tilmeldinger til Børnehaveprogrammet 2018

Formidlingskufferterne udlånes til de lokale daginstitutioner, men I kan på biblioteket også afholde arrangementer for børn, der tager afsæt i de tre temaer i formidlingskufferten, eller bruge formidlingskufferten i forbindelse med andre aktiviteter på jeres bibliotek.

Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 3-6 år, og kan tage mange forskellige former. Det kan være lege, spil, en sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om de tre temaer på en sjov og legende måde.

Formidlingskasserne indeholder en fortællebog, der kan læses for børnene, og som guider pædagogen eller bibliotekaren gennem temaet imens aktiviteterne afvikles. Hensigten er at gøre det nemt og hurtigt at igangsætte aktiviteter fra kassen, uden at skulle sætte sig ind i en lang vejledning på forhånd.

Aktiviteterne udvikles, så de passer til én børnehavegruppe. Aktiviteterne i kasserne stiller meget få krav til omgivelserne, så det er muligt at afvikle i alle daginstitutioner og på alle biblioteker, uanset størrelse.