Dreaming of the food'ture: Skal I være med til at designe fremtiden med mad?

Dreaming of the food'ture: Skal I være med til at designe fremtiden med mad?

De fleste synes, at det er dårlig stil at lege med maden. På Designskolen Kolding er vi vilde med det – og vi mener også, at kreativ leg med fødevarer kan være nøglen til at løse fremtidens udfordringer. Det vil vi gerne invitere unge mellem 15-25 år til at udforske i dette projekt.

Hvordan kan design af mad være med til at forme fremtiden? Det spørger vi jer om, når I inviteres ind i et fremtidslaboratorium for at udforske madens muligheder gennem en række designprocesser med maden som omdrejningspunkt.

I projektet "Dreaming of the food'ture" er I med til at udforme en række mulige fremtidsscenarier, hvor mad, design og problemløsning går op i en kreativ enhed. Samtidig skal projektet vise, at design kan være den enkeltes nøgle til at løse verdens udfordringer og få afgørende indflydelse på fremtiden – noget, som vi ved, at mange unge har et brændende ønske om.

Designerkøkkenet er åbent

Projektet tilbydes til STX, HF, VUC, højskoler og andre interesserede. Alle unge med et ønske om at skabe og være kreative kan deltage helt gratis.

Projektet kan planlægges frit i perioden 23.-29. april. Deltagelse er altså fleksibel, så I kan deltage når det passer i jeres program. Her bliver "Dreaming of the food'ture" serveret for jer som en tre-retters menu, hvor det virtuelle bord er dækket op med materialer og opgaver. Forløbet kan gennemføres alene eller i grupper og alt materiale vil blive uploadet online. Afslutningsvis vil alle de inspirerende resultater og udtryk blive delt som en fælles online udstilling på sociale platforme den 30. april. De bedste og mest kreative løsninger bliver belønnet med præmier.

Hele vejen igennem vil køkkengrejet bestå af designmetoder og designtænkning, som I introduceres til af designere og kapaciteter fra Designskolen. Det handler blandt andet om analysemetoder og processer for brainstorming og kreativ problemløsning. Og faktisk er denne videndeling et af hovedformålene med projektet.

Tilmelding og praktisk info

Tilmeld dig selv eller en gruppe via dette link inden den 23. april. Du modtager brief og får adgang til materialet før den 23. april, og projektportalen med materialet åbner den 23. april. Arbejdet uploades løbende med hjælp fra Designskolen frem til den 29. april. Den 30. april præsenteres resultaterne på instagram og website. Alt materialet og resultaterne er frit tilgængelige herefter.

For mere information se designskolenkolding.dk/forskningens-døgn-2021.

Har du nogen spørgsmål? Kontakt Anna K. Kersig og Johanne Ib på foodture@dskd.dk.

Kort og godt

Online event
fredag 23/4 08:00 - torsdag 29/4 23:55

Fagområde:

Kultur og Samfund, Teknologi og Innovation

Hvad:

Hands on

Hvem:

Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor: