
Kan fiskeri være bæredygtigt?
Hvert år hiver vi globalt 90 millioner tons fisk op ad havet. Modsat landbruget er fiskeri en jagt, som foregår i den fri natur, og derfor må vi spørge os selv: Kan en så enorm udnyttelse betragtes som bæredygtig?
Cirka 10 procent af den protein, verdens befolkning spiser, stammer fra fisk fanget i havet. Men er det fiskeri, der foregår i dag, bæredygtigt? Hvad er bæredygtigt fiskeri overhovedet?
Hvordan forvalter vi fiskeri i EU? Kan vi producere mere protein fra havet – eller bør vi producere mindre? Hvad er konsekvensen af ændret fiskeri i forhold til FN’s verdensmål? Hvad betyder fiskeri for andet liv i havet, såsom fugle, sæler og hvaler?
Og endelig: Hvad betyder trusler fra forurening og klimaforandringer, og hvilke muligheder er der for bæredygtig produktion af protein i fremtiden?
I dette foredrag vil professor Ken H. Andersen fra DTU Aqua diskutere de store spørgsmål omkring bæredygtigt fiskeri, både i et globalt perspektiv og med eksempler fra vores egne farvande.
Tilmelding og praktisk:
Det er gratis at deltage. Tilmelding til arrangementet foregår her.
Foto: DTU Aqua