Mystiske hjerter i naturens kæmper - hvordan hvaler kan afdække hjertets funktion

Mystiske hjerter i naturens kæmper - hvordan hvaler kan afdække hjertets funktion

Set i lyset af, hvad vi ved om menneskes hjertet, burde hvalhjertet ikke fungere - men det gør det. Med udgangspunkt i hvalernes kæmpehjerter forener en læge og en biolog deres viden for at blive klogere på hjertets funktion. Det kan du høre om lørdag den 22. april fra klokken 15:30 til 16:15 i Naturcenter Amager Strand.

Hvordan opstår et hjerteslag? Selvom videnskaben har interesseret sig for hjertets funktion i århundreder, har vi stadig ikke noget klart svar. Forvirringen bliver total, når man undersøger de gigantiske hjerter fra de største dyr, der nogensinde har levet på kloden: Hvalerne. Hvalhjertets grundlæggende opbygning er velkendt og væsentlig anderledes end menneskets.

Peter Agger og Henrik Lauridsen forener deres viden som henholdsvis læge og biolog. De har undersøgt hjerterne fra mange arter af hvaler strandet i Danmark igennem årene med moderne skanningsteknik i jagten på en forklaring på dette fænomen.

For kan det passe, at hvalhjerterne kan noget helt særligt? Eller skal vi revidere vores opfattelse af, hvordan vores egne hjerter fungerer? 

Tilmelding og praktisk:

Det er gratis at deltage. Tilmelding til arrangementet foregår her.

Foto: Peter Agger

Kort og godt

Naturcenter Amager Strand
lørdag 22/4 15:30-16:15

Fagområde:

Naturvidenskab

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Voksne

Hvor:

Hovedstaden

Partnere:

Naturcenter Amager Strand, Skoletjenesten