Forskning på Farten

Forskning på Farten

Vidste du, at et menneskehjerte slår ca. 100.000 gange i løbet af en dag, og at gamle isbjørnekranier kan afsløre forurening på Arktis? Og at 15.000 blæksprutter i spritglas bruges til forskning i artsbestemmelse?

Svarene på den slags spørgsmål skal normalt findes på et Statens Naturhistoriske Museum og Experimentarium. Men nu kan du få svarene på dette og meget mere i den nye rejseudstilling Forskning på Farten. I udstillingen kan børn og voksne studere mangfoldigheden i den unikke verden, vi lever i og få et indblik i nogle af de mange ting der forskes i hver dag og hvilken betydning denne forskning har for vores forståelse for verden omkring os. 

Hver genstand fortæller en historie

Isbjørne og krokodillekranier, havskildpadder i sprit og hjertet fra en giraf, det er blot nogle af de 70 orginale museumsgenstande, der vises frem på udstillingen, og som kommer fra montrerne på Statens Naturhistoriske Museum. Det er første gang i Danmark, at der udstilles så mange genstande uden for museets rammer. Hver genstand fortæller en historie fra den naturhistoriske forskningsverden, og indeholder ægte genstande indenfor forskellige forskningsområder.

I udstillingen kan du også studere kraften i dit eget hjerteslag med et interaktivt hjertespringvand, der kommer fra Experimentarium. Og du kan sammenligne dit eget hjerteslag med hjerteslaget fra en elefant, giraf eller hval.

Åbning af Forskning på Farten

Forskning på Farten åbner i Field’s onsdag d. 25. april kl. 15.00 -16.00 på Metropladsen, plan 0.

Til åbningen kan besøgende få nærkontakt med levende dyr. Det gælder både slanger, firben, øgler og insekter, som er på besøg fra Zoologisk Have København.

Efter Field’s skal udstillingen på rejse til andre storcentre i hele Danmark. Du vil her på siden, løbende kunne se udstillingens rejseplan.