Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har et befolkningstal på 59.000 og er geografisk landets 9. største kommune, Med landets længste landegrænse og motorvej E45 som hovedfærdselsåre er Aabenraa Kommune Danmarks væsentligste grænsekommune. 60 procent af al lastbiltrafik ud og ind ad landet passerer grænseovergangene i Aabenraa Kommune. Kommunen har en naturskøn beliggenhed ved de tre fjorde: Aabenraa Fjord, Genner Bugt og Flensborg Fjord. Her er der rig mulighed for at dyrke sejlsport og bade ved nogle af kommunens mange strande.

Med Forskningens Døgn sætter Aabenraa Kommune i samarbejde med Business Aabenraa fokus på sunde fødevarer og sønderjysk kvalitet for at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer.

Fødevarebranchen er en af kommunens styrkepositioner med en høj andel af arbejdspladser. Vi vil gerne koble videnspersoner indenfor fødevarer og sundhed sammen med sønderjyske fødevarer.

Kernen i Forskningens Døgn er koblingen mellem sønderjyske virksomheder og videnspersoner indenfor fødevarer og sundhed overfor studerende på kommunens uddannelsesinstitutioner. De studerende skal i deres undervisning arbejde med et selvvagt tema indenfor sønderjyske fødevarer, som resulterer i en opgave, der præsenteres for et dommerpanel i Løvens Hule. Endvidere promoveres opgaven i et digitalt sønderjysk fødevaremagasin, der laves specielt i anledning af Forskningens Døgn.

Forskningens Døgn blev kickstartet den 28. marts, hvor de studerende fik inspiration til deres opgave via lærerige input og inspirerende forskeroplæg, ligesom der var tips til det digitale fødevaremagasin.

 

Kort og godt

Adresse

Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

Region

Syddanmark

Telefon

73767676

Mere information