Kan vi få et bedre miljø med smartere kloakker?

Kan vi få et bedre miljø med smartere kloakker?

Ved du, hvad der sker, når du skyller ud? Og hvorfor får vi vandet ud på gaden, hvis det regner for meget? Har du aldrig været ude at svømme i Københavns havn? I løbet af det sidste årti har ingeniørerne været i gang med at gøre din kloak smartere, så din kælder bliver tør, fiskene i vandløbene bliver gladere, og du kan tage en svømmetur i havnen uden at blive syg. Find ud af hvordan!

Kloakkerne blev bygget for hundrede år siden, og de har sikret sunde indbyggere og tørre fødder siden da. Der er dog opstået nye udfordringer i de seneste år: Klimaændringer giver mere regn og flere oversvømmelser, og vi vil have bedre og sundere vandmiljø, som vi kan svømme i.

Til at klare disse udfordringer har danske ingeniører udviklet mange nye metoder til at få vores gamle kloakker til at blive smartere og til at fungere bedre. Vi er blevet bedre til at forudse regn, vi kan rense spildevand, når vinden blæser, og strømmen er grønnere, vi kan varsle, om din kælder bliver oversvømmet, og vi kan undgå at beskidt spildevand ender i vandmiljøet.

Foredraget vil tage dig med på en rejse i denne underjordiske og ukendte verden, hvor nye teknologiske værktøj bidrager til at gøre vores byer mere bæredygtige.

Kort og godt

Kan bookes

g fredag 20/4 aften (2018)
g lørdag 21/4 formiddag (2018)
g lørdag 21/4 eftermiddag (2018)
g lørdag 21/4 aften (2018)
g tirsdag 24/4 formiddag (2018)
g torsdag 26/4 formiddag (2018)

Kan bookes i

Hovedstaden
Sjælland

Teknisk udstyr

internet forbindelse, små vandbeholder (og mulighed for at blive våd)

Emne

Teknologi og Innovation

Målgruppe

Voksne
Unge
Skoleklasser

Varighed

omkring 1-1.5 timer

Forsker

Luca Vezzaro

Ansættelsessted

DTU Miljø

Titel

Lektor