Madvaner og moralisering

Madvaner og moralisering

Det bliver tit fremhævet i medierne, at man bør lave måltiderne fra bunden, og der er mange forskellige ’opskrifter’ på sundere måder at spise på. Men hvordan håndterer danskere de spørgsmål i deres dagligdag?

Forbrugerne bliver tillagt et ansvar for at løse en lang række samfundsproblemer ved hjælp af deres kost. Sundhed har været et ’hot’ emne længe, og senest er klima kommet højt på dagordenen over ting, som man skal tage ansvar for i hverdagen. Men langt de fleste spiser for det meste det samme. Vores indkøb, madlavning og spisning er med andre ord rutiner, som vi ikke tænker over – på trods af Instagram-fotos af tallerkener og blogs om fleksitarisk madlavning.

Foredraget giver en række konkrete eksempler på, hvordan de moralske spørgsmål bliver håndteret i forskellige slags hverdagsliv - og med hvilke konsekvenser.

Foto: Shutterstock

Kort og godt

Kan bookes

onsdag 24/4 aften (2019)
torsdag 25/4 eftermiddag (2019)
torsdag 25/4 aften (2019)
fredag 26/4 eftermiddag (2019)
søndag 28/4 eftermiddag (2019)
tirsdag 30/4 aften (2019)

Kan bookes i

Hovedstaden
Sjælland

Teknisk udstyr

Projektor

Emne

Kultur og Samfund

Målgruppe

Voksne
Unge

Varighed

60 minutter, inklusiv spørgsmål og debat

Forsker

Bente Halkier

Ansættelsessted

Sociologisk Institut, Københavns Universitet

Titel

Professor