Når seniorer flytter i bofællesskab

Når seniorer flytter i bofællesskab

Foredraget handler om Danmarks ca. 250 seniorbofællesskaber og bygger på beboernes egne erfaringer med boformen. Foredraget har bl.a. fokus på: hverdagen i seniorbofællesskaberne, fællesaktiviteter, naboskabets egenart samt bofællesskabernes historie og arkitektur.

Foredraget tager tilhørerne med på en rundtur til nogle af Danmarks ca. 250 seniorbofællesskaber. Der vises eksempler fra mange forskellige slags bofællesskaber, der fx er opført som rækkehuse, i etageejendomme og ombyggede ejendomme.

Hovedvægten af foredraget ligger på hverdagslivet i seniorbofællesskaberne. Hvem flytter egentlig i seniorbofællesskab? Hvilke fællesaktiviteter har beboerne? Hvad hjælper de hinanden med i hverdagen? Hvordan er forholdet mellem naboerne? Og hvori består udfordringerne ved at bo i seniorbofællesskab? Det er nogle af de spørgsmål, som foredraget giver svar på.

Foredraget henvender sig alle, der interesserer sig for seniorbofællesskaber. Foredraget bygger på det hidtil mest omfattende forskningsprojekt om seniorbofællesskaber.

Kort og godt

Kan bookes

onsdag 24/4 formiddag (2019)
onsdag 24/4 aften (2019)
torsdag 25/4 aften (2019)
mandag 29/4 aften (2019)

Kan bookes i

Hovedstaden
Nordjylland
Midtjylland
Bornholm
Syddanmark
Sjælland

Teknisk udstyr

Foredraget er bygget op som en PowerPoint-præsentation med behov for alm. AV-udstyr.

Emne

Kultur og Samfund

Målgruppe

Voksne

Varighed

Foredraget findes i to versioner på hhv. 20-30 og ca. 1 time.

Forsker

Max Pedersen

Ansættelsessted

Institut for Bygningskunst og Design

Titel

Ph.d.-studerende