Regn lyden ud

Regn lyden ud

Livestreamet forelæsning, workshop på gymnasiet - og lækre præmier på højkant.

DTU inviterer landets gymnasier til et livestreamet foredrag. Arrangementet finder sted fredag den 26. april kl. 10 - 13.

Indhold

Arrangementet byder på et fagligt og underholdende indblik i lyds grundlæggende egenskaber. I oplæg og øvelser er der fokus på bølgelængde, frekvens, udbredelsesfart og fysiske egenskaber ved lyd. Vi kommer til at diskutere lyd som bølger, og vi viser hvordan man kan forstå lyd ved at kigge på lydens energi ved forskellige frekvenser. Vi ser også på, hvordan energien varierer i tid, og finder ud af, hvordan vi kan forstå forskellige lydes egenskaber ved at forstå spektrogrammet. Sidst men ikke mindst indeholder arrangementet et crash-course i at bruge kunstig intelligens til at forstå lyd som data, og en introduktion til at arbejde med neurale netværk. Det hele munder ud i en holdkonkurrence, der indeholder videnskabeligt feltarbejde og teamwork, og hvor forståelse af lyd sammen med evnen til at arbejde med neurale netværk bliver afgørende for, hvilket hold der løber af med sejren.

Tilmelding

Hvis du og din klasse vil deltage i det livestreamede event, workshop & konkurrence, skal du tilmelde dig senest tirsdag den 23. april kl. 12. Herefter får I tilsendt link til at se livestreamingen, brugernavne til konkurrencen m.m. Klik her for tilmelding.

Mere undervisningsmateriale på vej

Regn lyden ud er undervisningsmateriale fra DTU målrettet gymnasiet med afsæt i det store nationale forskningsprojekt ”Lyden af Danmark”. Umiddelbart inden sommerferien er vi færdige med et undervisningsforløb for 3.g - et krimi-lyd-mysterium, som alle landets gymnasier kæmper for at løse først. Regn lyden ud er støttet økonomisk af Uddannelses- og Forskningsministeriet.