Fritidsforsker for en dag

Fritidsforsker for en dag

Forskerne har brug for din hjælp fra Universitetsparken til universet! Vi skal tage temperaturen på Universitetsparken: Har den det så godt, som den ser ud, eller er luften forurenet? Er vandtemperaturen i søen for høj? Er fuglene for få? Og hvad ved vi egentlig om universet?

Kom og bliv fritidsforsker for en dag og hjælp forskerne med at blive klogere på en masse denne dag på Steno Museet. 

Universitetsparken er flot og stor, men har den det lige så godt, som den ser ud? Vi skal blandt mange spændende projekter undersøge Universitetsparkens søer. Hvordan har dyre- og plantelivet det egentlig i de smukke søer? Og hvad gemmer sig i søen, når vi går helt tæt på med mikroskoper?

Vi skal desuden undersøge, hvilke fugle der mon holder til i parken. Har vi skræmt dem alle væk med store græsslåmaskiner og pænt klippede hække, eller kan vi stadig finde nogle sjældne arter blandt buskene eller godt gemt væk ved søbredden?

Inde på museet kan du være kreativ i samarbejde med kunstig intelligens eller ved at lave din egen kuglebane - og blive klogere på fysikken bag. Du kan deltage i online forskningsprojekter, lære mere om universet, eller lære mere om dig selv gennem spil.

Hjælp forskerne ved at deltage i disse spændende forskningsprojekter, når du er 'Fritidsforsker for en dag!' - og også i fremtiden, hvis du har lyst!

Tilmelding og praktisk:

Aarhus Universitet, Science Museerne/Steno Museet og en række borgerinddragende forskningsprojekter inviterer til ’Fritidsforsker for en dag’ søndag den 23. april 2023 kl. 11-16.

Det er et åbent hus-arrangement og kræver derfor ikke tilmelding.

Foto: Gitte Kragh

Kort og godt

Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C
søndag 23/4 11:00-16:00

Fagområde:

Kultur og Samfund, Naturvidenskab, Teknologi og Innovation, Krop og Sundhed

Hvad:

Hands on, Åbent hus

Hvem:

0.-6. klassetrin, Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser), 7.-10. klassetrin

Hvor:

Midtjylland