Smag holobionter: Mikroorganismers evne til at skabe bæredygtig og fermenteret mad

Smag holobionter: Mikroorganismers evne til at skabe bæredygtig og fermenteret mad

Smag holobionter er et arrangement, hvor vi sammen vil dykke ned i, hvordan mikroorganismer former en væsentlig del af vores liv - vores mad.

Mange fødevarer, lige fra fisk til fermenterede madvarer, er afhængige af mikroorganismer for at vokse og blive smagfulde. Sammen udforsker vi holobionter, som repræsenterer forholdet mellem mikroorganismer og mad, og hvordan de tilsammen gør vores mad sund, bæredygtig og velsmagende.

Kom og vær med den 24. april kl. 18.00-20:30 i Henrik Dam Auditoriet, Mærsk Tårnet, til spændende foredrag, ekspertpaneldebat og lækre smagsprøver, der vil forkæle dine sanser.

I et fremragende udvalg af korte foredrag på engelsk kan du: lære om de mikroorganismer, der indlejret i din daglige kost, opleve hvordan mikroorganismer transformerer mad, og opdage hvordan disse fødevarer understøtter et sundt mikrobiom.

Talere og emner inkluderer:

  • David Zilber, 'Fermented Foods - The Extended Holobiont'. David er ekspert i fermentering hos Novonesis og forfatter til bestselleren fra New York Times, 'The Noma Guide to Fermentation'.
  • Leonie J. Jahn, 'Cherishing Biodiversity in Fermented Foods'. Leonie er lektor ved Novo Nordisk Center for Biosustainability, Danmarks Tekniske Universitet.
  • Joshua Evans, 'The Science and Art of Holobiont Hand Taste'. Joshua er lektor ved Novo Nordisk Center for Biosustainability, Danmarks Tekniske Universitet.
  • Morten Limborg, 'Microorganisms, Holobionts, and Sustainable Agriculture and Fisheries'. Morten er lektor ved DNRF Center for Evolutionary Hologenomics (CEH) på Københavns Universitet.

De korte foredrag vil blive efterfulgt af en paneldebat med spørgsmål fra publikum.

Efter foredragene vil du også have mulighed for at smage på fermenterede madvarer, lære om fermenteringstraditioner og tale med forskerne i et uformelt rum uden for auditoriet.

Besøg f.eks. borde, hvor du kan se og lugte aktive fermenterede fødevarer, der transformerer mad, og observer mikroorganismer i arbejde og smag lækre fermenterede fødevarer. Vores forskere vil også præsentere og tilbyde spiselige insekter og forklare, hvordan de er en bæredygtig alternativ proteinkilde.

Tilmelding og praktisk:

Arrangementet er arrangeret af Center for Evolutionary Hologenomics (CEH) og vil primært blive afholdt på engelsk.

Videoer af foredragene og paneldebatten vil være tilgængelige på CEH's YouTube (https://www.youtube.com/@hologenomics) og deles på vores sociale medier X (https://twitter.com/evohologen) og LinkedIn (www.linkedin.com/company/center-for-evolutionary-hologenomics/) efter arrangementet.

Tilmeld dig via dette link for at sikre din plads: https://ceh.ku.dk/event-formulars/tasting-holobionts/

Antallet af deltagere er begrænset til 100, og dit navn skal være på gæstelisten, for at du kan komme ind i Mærsk Tårnet.

Foto: Center for Evolutionary Hologenomics/Adobe Stock 

Kort og godt

Henrik Dam Auditoriet, Bygning 9, Mærsk Tårnet, Blegdamsvej 3B, København N
onsdag 24/4 18:00-20:30

Fagområde:

Krop og Sundhed, Naturvidenskab, Teknologi og Innovation

Hvad:

Foredrag

Hvem:

7.-10. klassetrin, Unge (inkl. ungdomsuddannelser), Voksne

Hvor:

Hovedstaden