
Gustent eller gourmet? Fra affald til festmåltid
Kom og hør om, hvordan og hvorfor den grønne omstilling dikterer mere plantebaseret protein i vores kost, når vi stiller skarpt på, om fødevareindustri og den grønne omstilling går hånd i hånd.
Kan vi anvende affaldprodukter til udvikling af gourmetmad?
Med særligt fokus på sidestrømme (madaffald), og hvordan det kan blive integreret i madlavningen, diskuterer vi hvordan affaldsprodukter kan være med til at gøre fødevareproduktion mere bæredygtig.
Præsentationerne vil blive fremført af henholdsvis en planteforsker, der arbejder med plantebaseret mad, en madforsker, der udvikler nye bæredygtige metoder for madproduktion, og en kok, som til daglig anvender spildprodukter i sit køkken.
Disse vil blive suppleret af forsøg og smagsprøver. Så kom og lær mere, når Copenhagen Plant Science Centre forvandler madaffald til lækre retter!
Tilmelding og praktisk:
Det er gratis at deltage, og eventet er målrettet unge, der går i 7.-9. klasse. Hele klasser og deres lærere er meget velkomne. Du kan tilmelde dig - og din klasse - på mail aleksandraml@plen.ku.dk.
Forskerne, du kan møde, er Jakob Skytte Thorsen, ph.d., Institut for Plante og Miljøvidenskab, og Mathias Saxe Heitmann Jensen, videnskabelig Assistent, Institut for Fødevarevidenskab. Kokken er Christian Bach fra Endless Food Co.
Foto: Unsplash/Delightin Dee