Bliv klogere på musik til vidensfestival på Musikkonservatoriet

Bliv klogere på musik til vidensfestival på Musikkonservatoriet

Hvad betyder musik for børns læring, og kan man spille rock på et orgel? Det er noget af det, du kan blive klogere på lørdag den 20. april, når musikkonservatoriet slår sine døre op og inviterer alle interesserede indenfor til FOKU-festival.

Til festivalen sætter vi spot på den mangefacetterede viden, der bliver skabt på en kunstnerisk uddannelsesinstitution som Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). FOKU står for Forskning, Kunstnerisk praksis og Udviklingsvirksomhed. Det er den fælles betegnelse for de aktiviteter og projekter, der er støttet af DKDM og Kulturministeriet, som underviserne arbejder på sideløbende med deres undervisning og musikalske virke.

FOKU bidrager til den fortsatte udvikling og afdækning af musikken som fænomen og kunstform og yder et vigtigt bidrag til det videngrundlag, som DKDM’s uddannelser bygger på.

På FOKU-festivalen kan du få indblik i en række af disse projekter, både igangværende og afsluttede. Oplæggene vil spænde bredt og afspejle mangfoldigheden i de aktiviteter, der finder sted på DKDM inden for rammerne af FOKU.

Er du f.eks. interesseret i, hvordan udøvende musikere bruger analogier og metaforer i arbejdet med romantiske værker? Eller gad du godt vide, hvordan rockklassikere kan omskrives til orgelmusik? Eller interesserer du dig for æstetiske læreprocesser og for, hvordan børns tilknytning til kultur og musik har betydning for deres læring?

Disse er alle emner, du kan blive meget klogere på ved dette års FOKU-festival.

Tilmelding og praktisk

Dagen vil bestå af skiftende oplæg af 30-60 minutters varighed på tre af vores scener: Studiescenen, Ny Sal og Orgelsalen, i tidsrummet 10-17.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne hele dagen.

For et detaljeret overblik over dagens program og yderligere information om de forskellige oplæg, henviser vi til vores egen hjemmeside. Du kan klikke her for at se mere eller trykke på 'Læs mere' nederst på siden, hvor du bliver sendt videre til vores hjemmeside.

Kort og godt

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C
lørdag 20/4 10:00-17:00

Fagområde:

Kultur og Samfund

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Hovedstaden

Partnere:

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium