Science Slam - nu med jazz!

Science Slam - nu med jazz!

Hvad sker der når forskning møder jazz? Find ud af det til Science Slam i Musikkens Hus.

Vi har inviteret fire forskere fra hvert sit felt til at holde et kort oplæg om deres forskning på 15 min. Fælles er, at de på den ene eller anden måde relaterer sig til kultur og sundhed. Der er dog et benspænd:

På scenen sidder nemlig også et veloplagt jazzband (Morten Ramsbøl på bas, Rasmus Sørensen på klaver, og Morten Lund på trommer), og undervejs i forskernes formidling, skal de gøre aktivt brug af jazzorkesteret for at understrege forskningsmæssige pointer.

Efter de første og sidste to foredrag vil moderator Line Friis Frederiksen gå i dialog med forskerne. Både den dialogiske form, det korte format, samt interaktionen med orkesteret stiller krav til at formidle på nye, spændende måder.

De fire forskere er:

  • Helle Nystrup Lund, ph.d. musikterapi, jazzpianist
  • Stephan Skov, musikterapeut og guitarist
  • Mie Bauer, cand. musicae, dirigent og underviser
  • Kira Vibe Jespersen, lektor, Institut for Klinisk Medicin - Center for Music in the Brain


Om Science Slam:
Kultur- og sundhedsområdet er i fremgang internationalt og ligeledes i Danmark. Den internationale forskning peger på, at kunst og kulturaktiviteter kan spille en positiv rolle i at fremme sygdomsforebyggelse og -mestring, trivsel og fysisk og mental sundhed.

Science Slam handler om at demokratisere forskningen gennem dialog i en kulturel ramme, men også i høj grad om at understrege, at forskning ikke kun er adskilt fra kultur, men i høj grad kan være en del af kulturen - og at sundhed, forskning og kultur hænger sammen.

Tilmelding og praktisk:

Det koster 100 kroner at deltage. Du kan købe billet på Folkeuniversitets hjemmeside eller ved at klikke på 'Læs mere' nederst på siden her.

Foto: Folkeuniversitetet

Kort og godt

Musikkens Hus i Aalborg
lørdag 20/4 19:00-21:00

Pris:

100 kr.

Fagområde:

Teknologi og Innovation, Krop og Sundhed, Kultur og Samfund, Naturvidenskab

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Unge (inkl. ungdomsuddannelser), Voksne

Hvor:

Nordjylland