Interesserer du dig for science-pædagogik?

Interesserer du dig for science-pædagogik?

Så kom med, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn igen i år afvikler workshops, hvor børnehavebørn og pædagoger sammen dykker ned i En Verden af Vand 

Til dette års Forskningens Døgn inviteres børnehavebørn- og pædagoger fra tre forskellige kommuner i landet til at udforske vand som element.

Tre workshops vil blive afviklet, hvor fagfolk fra Naturcenter Amager Strand igangsætter sansende og sjove lege, sange og undersøgelser om vand; alt sammen baseret på det science-pædagogiske materiale, En Verden af Vand, som blev udviklet og lanceret i forbindelse med sidste års videnskabsfestival.

Workshoppene er åbne for alle, men retter sig primært mod fagfolk med interesse for dagtilbud og science-pædagogik. 

Program                                                                                                                                    

  • 10.00: Fælles velkomst med vandsang og vandfortælling om Vanddråben Vilma    
  • 10.15: Forskellige vandaktiviteter for inviterede børnehavebørn og pædagoger, hvor der arbejdes med vandets vej, tilstandsformer samt filtrering af vand.  
  • 11.15: Fælles afslutning
  • 11.30: Tak for i dag 

Workshoppene er arrangeret af Forskningens Døgn i samarbejde med Videnskab.dk og Naturcenter Amager Strand. 

Om materialet En Verden af Vand

Materialet består af en bog med inspiration til at skabe en science-pædagogisk praksis, herunder ti konkrete vandundersøgelser og en samtaledug til at understøtte dialogen om vand. I materialet inviteres børnehavebørn og pædagoger til sammen at udforske og blive klogere på naturvidenskabelige spørgsmål som Hvor kan vi finde vand? Hvad sker der, når en isterning smelter? Og hvorfor er det ikke alt slags vand, vi kan drikke?                                 

Materialet giver børnene erfaringer og oplevelser med vand og derigennem en begyndende forståelse for vand som element og for klimaet.

Materialet er udviklet af Videnskab.dk i samarbejde med science-pædagogiske forskere- og fagfolk. Det kan bestilles på forsk.dk. Det er gratis, men koster 128,75 kr. i forsendelse.

Foto: Søren Kjeldgaard

Kort og godt

Sorø Museum, Storgade 17, 4180 Sorø
onsdag 26/4 09:45-11:30

Fagområde:

Naturvidenskab

Hvad:

Andet

Hvem:

Voksne

Hvor:

Midt- og Vestsjælland