Vil du opleve fremtidens fødevareforskning på nært hold?

Vil du opleve fremtidens fødevareforskning på nært hold?

Institut for Fødevarevidenskab er en del af København Universitet. Vi inviterer indenfor, så du kan besøge vores mange faciliteter og snakke med forskerne.

På Institut for Fødevarevidenskab forsker vi i alt fra kemiske reaktioner og mikrobielle interaktioner til forbrugeradfærd og forarbejdning – alt sammen med udgangspunkt i fødevarer og med en mission om at skabe viden, som gør fødevarerne sundere, sikrere og mere bæredygtige.

Kom og oplev nogle af de faciliteter, vi bruger i vores forskning og undervisning, og få indblik i nogle af de forskningsområder, vi på instituttet lægger vægt på. 

Du kan for eksempel:

    • besøge vores pilotmejeri og høre om osteprocessens mange facetter, og hvordan små ændringer i processen skaber vidt forskellige oste. Derudover kan du smage vores softice.
    • nørde ølspørgsmål og inspicere al udstyret og selvfølgelig smage løs af vores hjemmebryg, når vores brygmester slår dørene op til vores pilotbryggeri.
    • blive meget klogere på fermenteringens forunderlige verden, fra både en af vores forskere på området samt vores dygtige studerende. Til Gastronomisk Legestue vi de vise, hvordan man kan bruge fermenteringens facetter til at skabe forskellige produkter fra enkelte råvarer. Kom og vær med til at smage på forskellige fermenterede produkt.
    • smage på forskellige æblesorter og høre om, hvad lagringsforhold og plukketidspunkt betyder for kvaliteten. Kom og se, smag og lugt sammen vores forskere.
    • høre tre spændende oplæg fra vores forskere om, hvad de arbejder med lige nu. Hvert oplæg varer maksimalt 25 minutter inklusive tid til spørgsmål:
      • Could Microalgae be the Protein Source of Tomorrow?” (NB: på engelsk)
      • AI og Data - Den vigtigste ingrediens i fremtidens kogebog
      • Planteproteiner – kvalitet, fordøjelighed og hvordan man kan måle det.

Tilmelding og praktisk:

Vi inviterer indenfor onsdag den 23. april 2025 fra kl. 16.30-18.30 på Rolighedsvej 26, stuen, 1958 Frederiksberg C.
Det vil kun være ovenstående lokationer, der er tilgængelige for offentligheden.

Arrangementet er uden tilmelding, men der vil være et begrænset antal plads til oplæggene/præsentationerne. Alle er velkomne, vi forbeholder os dog ret til at lukke for adgang, hvis der kommer for mange mennesker. 

Foto: Institut for Fødevarevidenskab

Kort og godt

Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, Rolighedsvej 26, stuen, 1958 Frederiksberg C
onsdag 23/4 16:30-18:30

Fagområde:

Teknologi og Innovation, Naturvidenskab

Hvad:

Foredrag, Åbent hus

Hvem:

Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Storkøbenhavn

Partnere:

Københavns Universitet - Institut for Fødevarevidenskab