Hvad har krydstogtspassagerer og minearbejdere til fælles?

Hvad har krydstogtspassagerer og minearbejdere til fælles?

Vidste du, at minearbejdere og krydstogtspassagerer i Arktis har mere tilfælles, end man lige skulle tro?

Minearbejderen i Arktis tænkes ofte i rollen, som én der graver, hakker og sprænger sig igennem fjelde, hvilket selvfølgelig også er tilfældet, men det er langt fra det eneste, minearbejderen bidrager til. Men hvad ellers?

Arktis er nok mest kendt for at være hjemsted for isbjørne, skøn natur og for at være rig på enorme mængder af vitale råstoffer, der skal bruges til den grønne omstilling. Men regionen huser også flere af jordens ekstremer, såsom kuldegrader under de minus 50, ugelange storme, måneder med mørke, dårlige kommunikationsforbindelser, manglende infrastruktur og nu også jordens mest synlige klimaforandringer.

I over 100 år har minearbejdere drevet erhverv i dette barske miljø, hvor de har samlet erfaringer om, hvordan mennesker og samfund overlever og klarer sig – et vidensgrundlag, der kan øge sikkerheden for alle andre i regionen.

Minearbejdernes erfaringer er nødvendige for, at krydstogtspassagerer kan bevæge sig sikkert rundt i området, at virksomheder kan drive deres forretning, og at samfund kan leve i tryghed. Lyder det spændende? Vær med, når Jacob Taarup Esbensen, lektor og ph.d. ved Katastrofe- og Risikomanager uddannelsen ved Københavns Professionshøjskole, holder oplæg om minearbejdernes viden og om, hvordan denne viden kan bruges til beredskab- og risikostyring i Arktis.

Tilmelding og praktisk info

Du kan tilmelde dig og læse mere om, hvordan du deltager i arrangementet på dette link.

Foredraget streames online via Zoom.

Kort og godt

Online
tirsdag 27/4 17:00-17:30

Fagområde:

Kultur og Samfund, Teknologi og Innovation

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Voksne

Hvor: