Arbejde: Engagement, stress og identitet

Arbejde: Engagement, stress og identitet

Hvad er sammenhængen mellem engagement i arbejdet, arbejdsstress og arbejdsidentitet? Det vil ph.d. og forfatter Billy Adamsen svare på i det her foredrag. For al for mange rammes af stress, og det skal der gøres noget ved.

Billy Adamsen er lektor og forskningsleder på Sjællands Erhvervsakademi og har i sin forskning i arbejdsidentitet fundet frem til, at der er en sammenhæng mellem manglende engagement i arbejdet, arbejdsstress og arbejdsidentitet.

Cirka 70 procent af medarbejderne i hans undersøgelser føler ikke, at de er engageret i deres arbejde, og 44 procent af medarbejderne bliver hvert år ramt af arbejdsrelateret stress. Det er tal, som i de seneste 10 år ikke rigtig har ændret sig, men som vi bliver nødt til at få ændret. Og det gør vi ved at forstå den her sammenhæng, påpeger han.

Hans forskning viser, at foruden arbejdsmiljøet (ledelse og organisationsformer), kan det manglende engagement og høje arbejdsstress også hænge sammen med ens arbejdsidentitet:

Hvor stærk eller svag den er, og hvordan balancen er mellem ens personlige identitet og ens arbejdsidentitet. Sidstnævnte synes ifølge hans forskning at påvirke balancen mellem arbejdsliv og fritidsliv.

Tilmelding og praktisk:

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via bibliotekets hjemmeside.

Du kan tilmelde dig ved at klikke her

Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Kort og godt

Sorø Bibliotek, Storgade 7, 4180 Sorø
lørdag 22/4 10:30-11:30

Fagområde:

Kultur og Samfund, Krop og Sundhed

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Voksne

Hvor:

Midt- og Vestsjælland