En lørdag i videnskabens tegn på SDU Odense

En lørdag i videnskabens tegn på SDU Odense

SDU Odense inviterer til en lørdag i videnskabens tegn. Det bliver seks timer spækket med forskning, oplevelser og underholdning for børn og voksne i alle aldre, og det hele er gratis!

Du kan bl.a. glæde dig til:

  • Klog på Kunstig Intelligens med SDU: Kæmpe stand om AI
  • Motor Mille og Børneforskerbanden: Hjælp Motor Mille, når hun sammen med forskerne skal redde børnene fra at blive kedelige voksne!
  • Anna Lin og trivselsforskerne: Er vi en generation, der ikke har det godt? Tv-vært Anna Lin stiller skarpt på unges (mistrivsel) sammen med professor og leder af Center for Gymnasieforskning, Ane Qvortrup, og professor og forskningschef for Statens Institut for Folkesundhed, Anna Paldam Folker.
  • Huxi Bach og universets gåder: På rejse ud i rummet sammen med radiovært og komiker Huxi Bach og fysikerne Sofie Marie Koksbang og Mads Toudal Frandsen.
  • Hos Clement: Clement Kjersgaard er vært for fire forskersamtaler: Om vacciner og corona-debatten, At læse er at leve!, Kampen om USA og De moderne spioner.
  • High on Cars møder SDU Vikings: Bilentusiast Niels Becker giver den gas sammen med SDU's ingeniørstuderende og teamet bag el-racerbilen SDU Vikings.
  • SDU's kommaskole: Test dine kommaevner sammen med Dansk Sprognævn og Center for Journalistik.
  • På besøg i SDU's flagermuskælder. Kom med biologerne i kælderen, hils på flagermusene og få et indblik i forskningen og anvendelsen af den. 

Tilmelding og praktisk:

Der er i alt 50 forskellige gratis events for alle aldre. 

De fleste aktiviteter kører i tidsrummet 10-16, og man kan gå til og fra, som man har lyst. Til enkelte events med begrænset kapacitet (f.eks. 'På besøg i flagermuskælderen' og 'Bamsehospitalet') møder man op på standen og får udleveret en billet med mødetidspunkt.

Der er otte events, hvor forhåndsreservation hjemmefra er mulig (f.eks. 'Anna Lin og trivselsforskerne'). 

Vi anbefaler, at du orienterer dig i det fulde program på vores hjemmeside.

Vel mødt på dagen og rigtig god fornøjelse!

Foto: SDU 

Kort og godt

Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M
lørdag 20/4 10:00-16:00

Fagområde:

Teknologi og Innovation, Krop og Sundhed, Kultur og Samfund, Naturvidenskab

Hvad:

Hands on, Rundvisning, Andet, Foredrag, Åbent hus

Hvem:

Unge (inkl. ungdomsuddannelser), 7.-10. klassetrin, 0.-6. klassetrin, Voksne

Hvor:

Fyn