Kvinder i teknologi gennem tiden – et besøg i DTU’s historiske samling

Kvinder i teknologi gennem tiden – et besøg i DTU’s historiske samling

Tag med på rundtur i den historiske samling og få fortællingen om de kvinder, der har sat sine spor på teknologien gennem tiden.

På DTU findes en historisk samling, som dokumenterer 200 års teknologiudvikling og ingeniørvidenskab. Samlingen er i sig selv et interessant kig ind i ingeniørernes verden; deres instrumenter, metoder og opfindelser, og nu kan du komme med ind bag de ellers låste døre.

Men det er påfaldende, hvordan kvinderne glimrer ved deres fravær i samlingen - næsten ingen navngivne kvinder er repræsenteret på trods af, at de har været der.

På denne rundvisning vil vi derfor dykke ned i fortællingen om DTU’s kvinder: Hvem var de første, hvad lavede de, og hvorfor var der i lang tid så få?

Rundvisningen tager en time inklusiv spørgsmål. Vi bevæger os rundt i magasin-rummene i bygning 306, hvor der er elevator mellem etagerne. Rundviseren er videnskabelig medarbejder Rosa von Leunbach.

Tilmelding og praktisk:

Tid og sted: Kl. 15-16 - DTU Matematiktorvet, Bygning 306, foyer ved PF-Cafeen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på forhånd. Skriv en mail til abuh@fysik.dtu.dk og angiv billetantal og 'Kvinder'

Foto: Teknologihistorie DTU

Kort og godt

Bygning 306 Foyeren, Matematiktorvet, DTU 2800 Kongens Lyngby
tirsdag 23/4 15:00-16:00

Fagområde:

Teknologi og Innovation, Kultur og Samfund

Hvad:

Rundvisning

Hvem:

Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Nordsjælland

Partnere:

DTU (Danmarks Tekniske Universitet)