Biosolutions - nye teknologier for en grønnere fremtid

Biosolutions - nye teknologier for en grønnere fremtid

Teknologisk Institut slår dørene op for sit nye Biosolutions Technology Center, som er testcenter til udvikling af f.eks. nye plantebaserede fødevarer og foder.

I vores pilotanlæg vil det være muligt at få vist, hvordan vi fermenterer i store tanke og på den måde bearbejder forskellige bakterier eller biomasse til nye ingredienser.

Du kender måske allerede kefir og kombucha, der produceres via en fermenteringsproces med svampe. På Teknologisk Institut kan vi opskalere sådanne processer til industriel skala og på den måde hjælpe virksomheder med at udvikle f.eks. plantebaseret ost, plantefarver eller gødning baseret på naturlige bakterier, som vil kunne erstatte gylle.

Mulighederne for at udvikle og producere biosolutions er uendelige. Og løsningerne der arbejdes med, bliver vurderet til at kunne mindske udledningen af skadelige stoffer og CO2 betragteligt. Biosolutions er derfor en vigtig del af vores fremtidige måde at sikre nok fødevarer med mindst miljøbelastning.

Kom og hør mere om Teknologisk Instituts projekter. Hør om fermentering, bioraffinering og se, hvordan vi også arbejder med mikroalger.

Tilmelding og praktisk:

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Kontakt arrangøren for info om evt. tilmelding.

Foto: Teknologisk Institut 

Kort og godt

Teknologisk Institut, Taastrup
onsdag 24/4 16:00-18:00

Fagområde:

Teknologi og Innovation, Naturvidenskab

Hvad:

Hands on, Åbent hus, Rundvisning

Hvem:

Voksne, 7.-10. klassetrin, 0.-6. klassetrin, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Hovedstaden