Græs - fremtidens fødevare?

Græs - fremtidens fødevare?

Hvordan skaffer vi mad til jordens voksende befolkning, og hvordan gør vi maden mere bæredygtig? En del af svaret er måske græs, men kan mennesker spise græs? Hvad skal der til, for at gøre græs til fremtidens fødevare?

Kan man spise græs? Det mener vi – i hvert fald det protein, som græsset indeholder. Normalt er det kun dyr som for eksempel køer, der kan få næring ud af græs, men ved at behandle græsset, kan man fjerne alt det, vi mennesker ikke kan spise.

Jeg vil fortælle om, hvordan vi med denne behandling kan fjerne både de ting, vi mennesker ikke kan fordøje, men også, hvordan vi kan fjerne både smagen og lugten af græs, og også den grønne farve. Derved kan græs blive en fremtidig og grønnere kilde til protein for os mennesker.

Udover protein til os mennesker, vil behandlingen af græsset også give sidestrømme. Disse kan også udnyttes, til for eksempel biogasproduktion eller som foder til dyr, og derved mindske importen af sojaprotein. Dette er alt sammen med til at gøre hele processen mere bæredygtig. Alt fra græsset skal bruges!

Kort og godt

Kan bookes i

Nordjylland

Teknisk udstyr

Projektor

Emne

Teknologi og Innovation
Naturvidenskab

Målgruppe

Unge (inkl. ungdomsuddannelser)
7.-10. klassetrin
Voksne

Varighed

30 minutter

Forsker

Anders Kjær Jørgensen

Ansættelsessted

Aalborg Universitet

Titel

Ph.d.-studerende

Kan bookes

onsdag 23/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
Fysisk
Fysisk
torsdag 24/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
Fysisk
Fysisk
fredag 25/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
Fysisk
Fysisk