Græs - fremtidens fødevare?
Kan man spise græs? Det mener vi – i hvert fald det protein, som græsset indeholder. Normalt er det kun dyr som for eksempel køer, der kan få næring ud af græs, men ved at behandle græsset, kan man fjerne alt det, vi mennesker ikke kan spise.
Jeg vil fortælle om, hvordan vi med denne behandling kan fjerne både de ting, vi mennesker ikke kan fordøje, men også, hvordan vi kan fjerne både smagen og lugten af græs, og også den grønne farve. Derved kan græs blive en fremtidig og grønnere kilde til protein for os mennesker.
Udover protein til os mennesker, vil behandlingen af græsset også give sidestrømme. Disse kan også udnyttes, til for eksempel biogasproduktion eller som foder til dyr, og derved mindske importen af sojaprotein. Dette er alt sammen med til at gøre hele processen mere bæredygtig. Alt fra græsset skal bruges!
Kort og godt
Kan bookes i
Teknisk udstyr
ProjektorEmne
Målgruppe
Varighed
30 minutterForsker
Anders Kjær JørgensenAnsættelsessted
Aalborg UniversitetTitel
Ph.d.-studerendeKan bookes
onsdag 23/4 | ||
formiddag | eftermiddag | aften |
Fysisk
|
Fysisk
|
Fysisk
|
torsdag 24/4 | ||
formiddag | eftermiddag | aften |
Fysisk
|
Fysisk
|
Fysisk
|
fredag 25/4 | ||
formiddag | eftermiddag | aften |
Fysisk
|
Fysisk
|
Fysisk
|