Nyuddannede sygeplejerskers følelse af skyld

Nyuddannede sygeplejerskers følelse af skyld

I foredraget beskrives bagsiden af jagten på succes blandt unge mennesker, der uddanner sig til sygeplejersker i individualismens tidsalder.

Især unge, nyuddannede sygeplejersker reagerer med en skyld over den udbrændthed og stress, som de uværgerligt oplever i mødet med kolleger og pårørende, når de plejer patienter og dækker vakante stillinger uden støtte fra en mentor. 

Men de nyuddannede sygeplejerskers problemer og skyld skal ikke ses som personlige karaktertræk, og hverken nye eller erfarne sygeplejersker kan fikse problemer omkring nyuddannede sygeplejerskers udfordringer i mødet med realiteterne.

Udfordringerne skyldes institutionelle arbejdsbetingelser i sundhedsvæsnet, hvor mange års krav om øget effektivitet for færre midler har presset systemet hårdt.

Dette foredrag gør op med kritikken af nyuddannede sygeplejesker: Der er ikke tale om unge mennesker, der ser sig selv som altings midtpunkt, fordi de er individualister, men derimod om en ansvarliggørelse, der skaber skyld i den enkelte i uddannelsessystemet og arbejdslivet.

(Foto: Shutterstock)

Kort og godt

Kan bookes i

Emne

Krop og Sundhed
Kultur og Samfund

Målgruppe

Unge (inkl. ungdomsuddannelser)
Voksne

Varighed

90 minutter

Forsker

Carsten Juul Jensen

Ansættelsessted

Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab ved Grønlands Universitet

Titel

Ph.d. og sygeplejerske

Kan bookes

lørdag 20/4
formiddag eftermiddag aften
søndag 21/4
formiddag eftermiddag aften
mandag 22/4
formiddag eftermiddag aften
tirsdag 23/4
formiddag eftermiddag aften
onsdag 24/4
formiddag eftermiddag aften