Hvordan kan brændselsceller og elektrolyse løse fremtidens energiudfordringer?

Hvordan kan brændselsceller og elektrolyse løse fremtidens energiudfordringer?

Foredraget vil præsentere og diskutere den danske energiforsyning. For hvordan sikrer vi både at energien er fra vedvarende kilder, og at der er strøm i stikkontakten selv når vinden ikke blæser og solen ikke skinner? Her kan brændselsceller og elektrolyse være to af løsningerne.

Vingerne snurrer rundt på vindmøllerne og producerer strøm. En anden dag er der helt stille. Danmark er i fuld gang med den grønne omstilling ved at bruge vedvarende energikilder i stedet for fossile brændstoffer i energiforsyningen.

Vind og sol står højt op på listen over vedvarende kilder. Men det er, naturen der bestemmer, hvornår vinden blæser, og solen skinner. Samtidig vil vi mennesker selv bestemme, hvornår og hvilke energi vi vil bruge. Så hvad gør vi, hvis vinden ikke blæser, og solen ikke skinner, eller hvis det blæser mere end, vi har brug for?

Det kræver, at vi kan producere strøm fra andre kilder, og at vi kan lagre strøm til senere brug. Brændselsceller og elektrolyse er to teknologier, som netop kan det. Foredraget vil fortælle om, hvad teknologierne handler om, og hvor vi står henne i dag.

Foto: Shutterstock

Kort og godt

Kan bookes i

Hovedstaden
Nordsjælland

Emne

Naturvidenskab
Teknologi og Innovation

Målgruppe

Voksne
Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Varighed

Cirka 1-2 timer

Forsker

Anke Hagen

Ansættelsessted

Danmarks Tekniske Universitet

Titel

Professor

Kan bookes

mandag 24/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
(Rødovre)
Fysisk