Lige børn læser bedst?

Lige børn læser bedst?

Et hjem med bogreol, højtlæsning og højtuddannede forældre sætter stadig børn langt foran jævnaldrende, hvis forældre ikke har de samme forudsætninger. Men hvad kan vi gøre for at udligne uligheden?

Selv i velfærds-Danmark er der markante sociale skel, når det kommer til, hvor godt vores børn klarer sig i skolen: Hvis du kommer fra et hjem med højtuddannede forældre, hvor der er bøger i bogreolen og familien samles om at læse højt, har du markant bedre chancer for at få høje karakterer og selv få en høj uddannelse.

Man kunne måske håbe, at de danske folkebiblioteker via nem adgang til gratis bøger i alle afskygninger gør op med sociale skel i børns adgang til bøger. Det er dog langt fra sandheden. 

Til dette foredrag kan du blive klogere på, hvordan ulighed i børns skolegang - med særligt fokus på læsning - skabes bag hjemmets fire vægge.

I løbet af foredraget vil jeg komme ind på, hvorfor det er sådan, og hvorfor det er svært at ændre på, og så vil jeg diskutere hvilken rolle, bibliotekerne fremadrettet kan spille i forhold til social ulighed i børns læsning.

(Foto: Shutterstock)

Kort og godt

Kan bookes i

Hovedstaden
Nordsjælland
Fyn
Midt- og Vestsjælland
Sydsjælland, Lolland og Falster

Teknisk udstyr

Gerne mulighed for slideshow - dog ikke en nødvendighed

Transportudgifter

Betales af universitetet

Emne

Kultur og Samfund

Målgruppe

Voksne
Unge (inkl. ungdomsuddannelser)
7.-10. klassetrin

Varighed

30 min - 1 time

Forsker

Ea Hoppe Blaabæk

Ansættelsessted

Sociologisk Institut, Københavns Universitet

Titel

Postdoc

Kan bookes

tirsdag 25/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
(Nakskov)
onsdag 26/4
formiddag eftermiddag aften
Fysisk
(København V)