Mad med den rette smag og følelse skal bremse undernæring hos kræftpatienter

Mad med den rette smag og følelse skal bremse undernæring hos kræftpatienter

Over 40 % af indlagte kræftpatienter lider af underernæring. Uanset alder øger underernæring risikoen for at dø af sin kræftsygdom. Kostindtag bestemmes blandt andet af fødevarepræferencer og smag, hvilket er af stor betydning især for indlagte kræftpatienter, som ofte lider af nedsat appetit.

For at udvikle de sensorisk mest optimale måltider til onkologiske patienter ved i Hospitalsenheden Vest blev otte nyudviklede desserter udvalgt til smagstest via Ernæringsenheden, Hospitalsenhed Vest.

Retterne var skyr med bærkompot, koldskål med kammerjunkere, gammeldags æblekage, ostetallerken, kransekage med hindbær og mørk chokolade, citronfromage, rødgrød med karamel og brændt hvid chokolade og jordbærgrød.

Formålet var at teste om desserterne både smagte og føltes godt for patienterne. Dette giver et mål for hvilke måltider, der kræver sensorisk forbedring, og hvilke måltider, der kan bevares som de er, for at sikre en høj patienttilfredsstillelse.

Foto: Shutterstock

Kort og godt

Kan bookes

fredag 23/4 formiddag
(Aalborg)
mandag 26/4 eftermiddag
(Broager)
torsdag 29/4 eftermiddag
(Broager)

Kan bookes i

Hovedstaden
Nordjylland
Sønderjylland
Fyn
Sydsjælland, Lolland og Falster
Midtjylland
Bornholm
Midt- og Vestsjælland
Nordsjælland

Emne

Krop og Sundhed

Målgruppe

0.-6. klassetrin / 0th – 6th grade
Voksne / Adults
Unge (inkl. ungdomsuddannelser) / Young adults (incl. youth educations)
7.-10. klassetrin / 7th – 10th grade

Varighed

30 minutter

Format

Webinar

Forsker

Signe Okkels

Ansættelsessted

Ernæringsenheden, Holstebro Regionshospital

Titel

Forskningsansvarlig