Er raps det nye guldæg?

Er raps det nye guldæg?

De gulblomstrende rapsmarker, der pryder det danske sommerlandskab, rummer nye potentialer som fødevareingrediens.

Samtidig dikterer klimakrisen, at vi skal spise mindre protein fra kød og mere plantebaseret protein. Rapsplanten er verdens tredje største olieafgrøde. Når olien er presset ud af frøet, er den resterende frøkage et restprodukt med 30-40 procent proteinindhold.

I dag bliver frøkagen brugt som dyrefoder, men er helt uudnyttet som fødevare på grund af det høje indhold af bitre forsvarsstoffer. Heldigvis har forskere ved Københavns Universitet knækket koden til at fjerne bitterstoffer i rapskagen og dermed gøre raps mere attraktiv som fødevare.

Kom og hør om det og mere til, når to forskere fra Københavns Universitet og en kok fra en start-up inden for fødevareinnovation stiller skarpt på fremtidens plantebaserede kost!

Eventet er målrettet elever i udskolingen.

Tilmelding og praktisk:

Eventet finder sted tirsdag den 23. april kl. 10:15-11:45, og det er gratis at deltage.

Tilmelding sker til aleksandraml@plen.ku.dk senest den 29. marts. 

Foto: Getty Images

Kort og godt

Festauditoriet, Bülowsvej 13, Frederiksberg campus, Københavns Universitet
tirsdag 23/4 10:15-11:45

Fagområde:

Naturvidenskab

Hvad:

Foredrag

Hvem:

7.-10. klassetrin

Hvor:

Hovedstaden