Energimuseet

Energimuseet

Energimuseet er Danmarks oplevelses- og formidlingscenter for energi, fremtidens energiløsninger og den grønne omstilling.

Vores sted - 15.000 km2

Energimuseet nytænker og udvikler det traditionelle museum. Vi lader os inspirere af de store turistattraktioners fokus på gæsten, temaet og professionel kommunikation og skaber en helhedsoplevelse, hvor gæsten er i centrum. Med fokus på nutidens og fremtidens energiløsninger samt den grønne omstilling oplever gæsten et sammenhængende område med en logisk og stringent opbygning og formidling — som samtidig udnytter mulighederne ved museets beliggenhed ved Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket, helt ned til Gudenåen.

Små og store pilfingre kan eksperimentere og lege sig til ny viden i vores store udstillinger i Tangebygningen og Elektricitetens hus. Derudover har vi frilandsafdelingen, der rummer huse fra forskellige årtier og som er indrettede tidstypiske. I Solbyen kan man blive blæst igennem i vindtunnellen, lave solens stråler om til el og fremstille el med brændselsceller og brint. I Bohrtårnet kan man komme tæt på de både fascinerende og skræmmende lyn; og på Tangeværket kan man se de store generatorer, som producerer strøm til 3000 husstande.

Kort og godt

Adresse

Bjerringbrovej 44
8850 Bjerringbro

Region

Midtjylland

Telefon

86684211

Mere information