Plastik fantastisk: Ny forskning i plastik

Plastik fantastisk: Ny forskning i plastik

Lær mere om den nuværende plastiksituation, når ph.d.-studerende Isabell Raahauge Eriksen præsenterer sit projekt om bioplast.  

Plastik er på mange måder et fantastisk materiale. Det er let, nemt at manipulere, holdbart og billigt at producere. Vi finder plastik mange steder i vores dagligdag i alt fra fødevareindpakning, legetøj og biler til naturen, vandforsyninger, fødevarer, luften og sågar i flere humane væv – men hov, måske er plastik ikke kun fantastisk? 

Vidste du, at der i 2022 blev produceret 460 millioner ton plastik, og at dét tal forventes at være firedoblet i 2050? At der hvert år udledes otte-ni millioner ton plastik i havene, og at vi i år 2050 forventer at have lige så mange kilo plastik i havene som fisk?

Plastik kan blive i naturen i tusindvis af år, og langt størstedelen produceres via fossile brændsler, hvilket også gør plastik-produktionen klimabelastende på CO2-kontoen.

Men hvad vi kan vi så gøre ved det?

Heldigvis forskes der i nedbrydning af mange typer af plastik og også produktionen af nye typer biobaseret plastik. Ph.d.-studerende Isabell Raahauge Eriksen har netop forsket i bioplast, som hun vil fortælle om på Helix Lab.   

Kom og hør mere om, hvordan plastiksituationen ser ud i dag, hvad forskning på emnet bringer, og hvordan vi øjeblikket arbejder på at udvikle plastikmaterialer, der passer ind i en grøn fremtid.

Tilmelding og praktisk:

Eventet er gratis, men kræver tilmelding. Du kan tilmelde dig på dette link senest 9. april af hensyn til forplejning. Det er dog muligt at dukke op på dagen. Oplægget afholdes på dansk. 

Foto: Pexels

Kort og godt

Helix Lab, Campus Kalundborg 3, 4400 Kalundborg
tirsdag 22/4 15:00-17:00

Fagområde:

Teknologi og Innovation

Hvad:

Foredrag, Åbent hus

Hvem:

Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Midt- og Vestsjælland