Hvordan laver vi kunst i en klimakrise?

Hvordan laver vi kunst i en klimakrise?

Hvordan laver vi film, kunst og bøger i en verden, hvor klimaet forandrer sig radikalt?

I et århundrede har vi været vant til, at mennesket spillede hovedrollen i vores egne fortællinger. Vi handlede, mens naturen var stabil. Det er slut nu.

Derfor er klimakrisen også en krise for vores forestillingsevne – den passer dårligt til vores kulturelle traditioner. Den er for stor, for altomfattende, for diffus.

»Klimakrisen er også en kulturkrise,« har den indiske forfatter Amitava Ghosh skrevet.

Og hvad gør vi så ved det? Hvordan løser vi forestillingskrisen? Kan kunst og kultur bidrage til at løse klimakrisen? Det diskuterer rektor på Filmskolen Tine Fischer og dokumentarfilms-instruktør Phie Ambo.

Tine Fischer har før understreget kunsten, filosofiens og de humanistiske videnskabers rolle i forhold til den forandring af vores verden, vi står overfor i lyset af klimakrisen. Hun har som tidligere direktør af CPH:DOX været med til at sætte fokus på klimakrisen og videnskab.

Phie Ambo har beskæftiget sig med både forskning og klima i sine dokumentarfilm. Hendes film '70/30' om klimaforhandlingerne i dansk politik havde premiere i 2021. Derudover er hun engageret i initiativer der fokuserer på bæredygtighed.

Samtalen er modereret af journalist på Weekendavisen Christian Bennike.

Arrangementet kræver hverken billet eller tilmelding. Der er dog et begrænset antal pladser i kulturhuset, så vi anbefaler, at man møder op i god tid.

Foto: Maggie Olkuska

Kort og godt

Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 Kbh K
torsdag 28/4 19:30-20:30

Fagområde:

Kultur og Samfund

Hvad:

Foredrag

Hvem:

Voksne, Unge (inkl. ungdomsuddannelser)

Hvor:

Hovedstaden

Partnere:

Biologisk Institut - Marinbiologisk sektion