Formidlingsseminar for forskere

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer denne workshop i forbindelse med
årets udgave af Bestil en Forsker. Mange dygtige forskere har allerede tilmeldt sig, og vi er sikre på, at vi får en fantastisk uge med spændende foredrag i hele landet.

Inden Bestil en Forsker bliver skudt i gang, har i mulighed for at opdyrke nye formidlingskompetencer til vores årlige formidlingsworkshop. I år vil Anne-Sophie Helger præsentere os for grafiske værktøjer og metoder, som kan skærpe jeres formidling.

Læs mere om workshoppen nedenfor eller klik her for tilmelding.

Arrangementet finder sted d. 2. februar 2023 kl. 15.00 - 17.00 i Preben Hornung Stuen på Aarhus Universitet.

Adressen er:
Aarhus Universitet
Bygning 1422
Preben Hornung Stuen
Frederik Nielsens Vej 2
8000 Aarhus C

Hvis du bliver forhindret i at deltage, skal du kontakte Mads Koldsø Lukassen på mkl@videnskab.dk

Anne-Sophie Helger fortæller om workshoppen

Grafisk formidling er et værktøj som:

Skaber overblik i din undervisning, eller i en mødesituation

Hjælper modtageren med at forstå og huske pointer i din undervisning

Skaber sammenhæng og fælles forståelse, for eksempel i en læringsprocess

Fanger og fastholder dine modtageres interesse for emnet

Alle kan tegne! Grafisk formidling består af meget enkle tegninger og visuelle effekter, som du kan bruge til at optimere din formidling med. Og derfor tør jeg godt sige højt, at alle kan tegne! Det er bare om at komme i gang og øve sig. På mit 2-timers workshop vil du blive introduceret til disse tegneteknikker igennem korte videoer og, i særdeleshed, øvelser. Du vil få mulighed for at afprøve grafisk formidling med afsæt i din egen forskning.

Hvad er det disse tegneteknikker kan? Grafisk formidling er undervisningsværktøjer, og en logisk, intuitiv og meget enkel form for visuel kommunikation. Grafisk formidling er et anderledes værktøj som, helt konkret, kan facilitere modtagelsen af udvalgte emner i din undervisning. Brugen af grafiske værktøjer bliver mere og mere udbredt i møde- og undervisningssammenhænge. Hjerneforskere har bevist at mennesket, i forbindelse med ny læring, husker, og forstår bedre pointer, når nyt stof er kombineret med billeder.