For daginstitutioner

For daginstitutioner

Vi er i gang med at planlægge Forskningens Døgn 2020. Mere følger.


Hvis din daginstitution er interesseret i at deltage, kan du her læse mere om, hvordan du låner og anvender formidlingskasserne.

Børnehaveprogrammet består af en gratis formidlingskuffert, som daginstitutioner kan låne på over 134 biblioteker i hele landet. 

 

 

 

 

Om formidlingskuffertens aktiviteter

Formidlingskufferten indeholder en fortællebog, som guider jer gennem forskellige aktiviteter sammen med Milo og Duno. Bogen læses for børnene, og vejleder jer gennem emnet imens aktiviteterne afvikles. Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 3-6 år, og kan tage mange forskellige former. Det kan være lege, spil, en sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om emnet på en sjov og legende måde. Hensigten er at gøre det nemt og hurtigt at igangsætte aktiviteter fra kufferten, uden at skulle sætte sig ind i en lang vejledning på forhånd, men samtidig lægge op til optimal leg og læring.

Vil du høre mere?
Er du interesseret i at høre mere om vores initiativer for børnehavebørn, så skriv dig op her

Aktiviteterne er udviklet til både store og små børnegrupper og stiller meget få krav til omgivelserne, så det er muligt at afvikle i alle daginstitutioner, uanset størrelse.

Børnehaveprogrammet understøtter særligt læreplanstemaet ”Natur, udeliv og science”, men rækker også ud i de andre læreplanstemaer, såsom ”kommunikation og sprog”, ”social udvikling” samt ”krop, sanser og bevægelse”. Aktiviteterne bygger på børnenes kropslige erfaring ved at inddrage fysiske lege, undersøgelser af det nære og dialog, for derigennem at øge børnenes læring om hjernen samt om naturvidenskab og science som kundskabsområder. Det sproglige element kommer til udtryk ved at mange af aktiviteterne lærer børnene at ræsonnere, forklare og udtrykke sig.

 

Hvis du vil vide mere om, hvorfor Forskningens Døgn arbejder med science i dagtilbud så klik her eller besøg vores hjemmeside om børn og viden