Om Forskningens Døgn

Om Forskningens Døgn

Forskning er fascinerende og fantastisk. Så er du barn eller voksen og nysgerrig på, hvad forskere arbejder med, så står engagerede forskere rundt om i landet hvert år klar til at fortælle om deres forskning i slutningen af april.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere. Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17). 

FORSKNINGENS DØGN 2024

Vi åbner fredag den 19. april og kører til og med fredag den 26. april 2024.

På Forskningens Døgn kan du opleve alle tænkelige typer events rundt omkring i landet, der formidler forskning og forskningsresultater for børn, unge og voksne. Det kan være videnskabscaféer, forskertorve, demonstrationer, forskerforedrag, forsøg, rundvisninger, debatter osv.

Bestil en Forsker er et af de mange tilbud under Forskningens Døgn. Tilbuddet giver alle, der kan samle et publikum på mindst 20 personer, mulighed for gratis at bestille en forsker til at holde et foredrag i løbet af uge 17. Foredraget kan f.eks. foregå på din arbejdsplads, i skolen, en forening eller på et bibliotek.


Festivalen har typisk cirka 700 events og foredrag og mere end 50.000 besøgende.  

Forskningens Døgns formål:

  • Etablere samtaler og mødesteder for forskere og befolkning
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.

Hvem står bag?

Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag Forskningens Døgn. Sekretariatet for Forskningens Døgn har ansvar for den overordnede koordinering og markedsføring af Forskningens Døgn. 

Forskningens Døgn har hvert år omkring 100 arrangører, der arrangerer de forskellige events rundt om i landet. Arrangørerne er primært universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner og organisationer. Men alle, der har en god idé, lokalefacilitet og lyst til at deltage, kan blive arrangør.