Om Forskningens Døgn

Om Forskningens Døgn

Forskning er fascinerende og fantastisk. Så er du barn eller voksen og nysgerrig på, hvad forskere arbejder med, så står engagerede forskere rundt om i landet hvert år klar til at fortælle om deres forskning i slutningen af april.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere. Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17). I 2022 åbner festivallen fredag den 22. april og kører en uge frem.

Velkommen til Forskningens Døgn

22. - 29. april 2022

 

På Forskningens Døgn kan du opleve alle tænkelige typer events, der formidler forskning og forskningsresultater for børn, unge og voksne. Det kan være videnskabscaféer, forskertorve, demonstrationer, forskerforedrag, forsøg, rundvisninger, debatter osv.

Alle events fremgår af eventkalenderen her på hjemmesiden fra midt i april.

Festivallen har typisk cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende.

Stemningsvideo fra 2021

Bestil en Forsker

Bestil en Forsker er et tilbud under Forskningens Døgn, der giver alle, der kan samle et publikum på mindst 20 personer, mulighed for gratis at bestille en forsker til at holde et foredrag i løbet af uge 17. Foredraget plejer at foregå på arbejdspladsen, skolen, i en forening eller på et bibliotek. 

 

Forskningens Døgns formål:

  • Hylde forskningens helt grundlæggende  element af nysgerrighed
  • Etablere samtaler og mødesteder for forskere og befolkning
  • Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.

Hvem står bag?

Sekretariatet for Forskningens Døgn står for den overordnede koordinering og markedsføring af Forskningens Døgn. Sekretariatet er en del af Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Forskningens Døgn har hvert år omkring 100 arrangører, der arrangerer de forskellige events rundt om i landet. Arrangørerne er primært universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner og organisationer. Men alle, der har en god idé, lokalefacilitet og lyst til at deltage, kan blive arrangør.