Invitation til formidlingsworkshop

Som led i Bestil en Forsker afholder Uddannelses- og Forskningsministeriet en formidlingsworkshop for alle interesserede, inden det hele skydes i gang.

Workshoppen er et tilbud til dig, der gerne vil styrke dine formidlingskompetencer og lære, hvordan du bedst muligt deler din viden på en måde, der vedkommer andre, så du når ud over rampen – uanset hvor bredt eller nichet dit felt er.

TILMELD DIG HER


I år er det Sabrina Vitting-Seerup fra Ren Snak, der står bag. På workshoppen vil der være fokus på præsentationsteknik samt at formidle viden på en måde, der fænger. Workshoppen vil være en blanding af oplæg og øvelser, på du som deltager får mulighed for selv at prøve det af, og få en fornemmelse af, hvad der virker for din præsentation.

For at få undertekster på skal du trykke på tastaturikonet i højre hjørne.

TID OG STED:

7. februar 2024, kl. 15.30-18.00
Workshoppen afholdes online på Zoom

Hvis du bliver forhindret i at deltage,
så kontakt Johanne Klindt Gahrn på jkg@videnskab.dk

Program for workshoppen

10 min. Introduktion

40 min. Vidensformidlingens mange udtryk
Vi starter med at se på de tre grundformer for forskningsformidling: Monolog, dialog og samskabelse.

5. min. pause

30 min. Del din viden på en måde, der rager andre
Det er ikke nok at komme med rationelle argumenter, hvis du vil overbevise eller underholde andre. Du skal balancere fornuft, følelse og tillid – og selvfølgelig pakke det ind i den helt rigtige struktur.

15 min. Slides eller ej?
Slides, rekvisitter, whiteboard eller ingenting? Hvad er mon bedst? Der er ikke et universelt svar, for det handler om den effekt, du vil have på publikum – og selvfølgelig om din egen præference.

5 min. pause

40 min. Storytelling - et fantastisk krydderi eller en farlig cocktail?
Siden udgivelsen af Rachel Carsons Silent Springs har effekten af at oversætte forskning til fortælling være indiskutabel, men dog omdiskuteret. Vi ser på alt det gode, storytelling kan bidrage med til forskningsformidlingen, men også på de afkroge, hvor fakta og fiktion blandes på farlig vis.

5 min. Tak for nu!
Afrunding, opsummering og spørgsmål.

Om Sabrina Vitting-Seerup

Sabrina er ansat som adjunkt i forskningsformidling på Københavns Universitet og driver samtidig sit firma, Ren Snak.

Hun laver ofte videnskabsformidling, fungerer som moderator til større events, skriver bøger, laver podcasts, samt træner forskere og andre vidende eksperter i at dele deres viden.

Hun er blevet kåret som bl.a. Danmarks, Europas og verdens bedste taler.