Børnehaveprogram

Børnehaveprogram

Børnehaveprogrammet præsenteres af forskermaskotten Milo, der sammen med sin lille nysgerrige ven dronen Duno stiller spørgsmål og søger nye videnskabelige svar. De to vil tage børnene med på en rejse ind i naturvidenskabens verden.

Formålet med børnehaveprogrammet er at give børn indsigt i naturvidenskabelig forskning og lære dem at tænke som forskere, og om forskningens metode, på en kreativ og lærerig måde, der tager udgangspunkt i børnene selv og deres egen hverdag. Aktiviteterne understøtter daginstitutionernes læreplanstemaer.

Børnehaveprogrammet består af en gratis formidlingskuffert, som kan lånes af daginstitutioner ved de biblioteker, der er tilmeldt programmet. Hver formidlingskuffert indeholder tre temaer inden for samme emne med aktiviteter. Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 3-6 år, og kan tage mange forskellige former. Det kan være lege, spil, en sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden på en sjov og legende måde.

Tema for 2019: ”Hjerneekspeditionen”

Sammen med Duno tager børnene på en ekspedition til menneskets hjerne. Her skal de undersøge hvad en hjerne egentlig er, hvordan den fungerer og hvad det er vi bruger hjernen til. Gennem en rejse rundt til forskellige dele af dette fantastiske organ, bliver børnene præsenteret for landskaberne i hjernens opbygning og vidderne i hjernens funktioner.  På denne færd bliver børnene præsenteret for aktiviteter, der kredser om spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over hvad hjernen er opbygget af? Hvordan vi kan se hvad andre føler? Hvad der sker når vi bliver bange?

Formidlingskufferten rummer en vifte af forskellige aktiviteter om vores hjerne. Fælles for aktiviteterne er, at de handler om forskning i børnehøjde, og spænder over små forsøg, hands-on aktiviteter, sjove spil, fysiske og kreative aktiviteter og dataindsamling.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn.